8مهارت یک مدیر محصول موفق
29 بهمن 1400 1400-12-02 22:468مهارت یک مدیر محصول موفق
8مهارت یک مدیر محصول موفق
شغل مدیریت محصول پر ازپیچیدگی ، جذابیت و چالش های گوناگون برای موفقیت سازمان است. به همین دلیل برخی حرفه ی مدیریت محصول را نوعی کارآفرینی میدانند. در واقع افرادی جذب این حرفه میشوند که از مسولیت بالا و استقلال در عملکرد لذت میبرند. بهتر است در ابتدای بحث باید بدانیم مدیر محصول کیست ، وظایف مدیر محصول چیست و چه مهارت هایی باید بداند. زمانی یک سازمان تصمیم به تولید محصول جدیدی می گیرد مدیران محصول وظیفه ی اجرای این فرآیند را دارند وهمینطور مدیر محصول وظیفه ی هماهنگی و همکاری بین سایر .اعضا از جمله بازاریاب ها ، تیم فروش و … را دارند
یک مدیر محصول وظایف زیادی برعهده دارد از جمله شناسایی مشتری هدف و نیاز آن ، بررسی روند توسعه ی محصول ، پیشبینی کردن آینده ی محصول و تطابق پذیری آن با بازار هدف، هدف گذاری مشخص در بازار برای محصول. در واقع مدیر محصول تمام تصمیمات مرتبط با محصول را خودش میگیرد و مسولیت تصمیمات با مدیر محصول میباشد. مدیر محصول موفق برای تصمیم گیری درست و هدفمند یک سری مهارت ها و اصول را در برنامه ریزی های خود باید رعایت کند که در ادامه ما به بررسی 8 مهارت مدیر محصول موفق میپردازیم.
1 .تعریف نقش ها و وظایف مدیران محصول
مهارت اول یک مدیر محصول موفق تعریف وظایف مدیران محصول است ، هر سازمان باید نقش و وظایف مشخصی را به مدیران محصول خود اختصاص دهد. شما ممکن است نقش های مدیریت محصول زیادی را که برای رشد سازمان شما نیاز هستند، تنظیم و برنامه ریزی کنید و برای تعریف بهتر این وظایف از نقش برنامه ریزی OKR جهت پیشبرد بهتر غافل نشوید.
2 .تعامل بین بخش مدیریت محصول و سایر حوزه های کاربردی
برای مدیریت بهتر محصول، تعامل بهتر با سایر حوزه های عملکردی سازمان مهم است. به عنوان یک مدیر محصول، سعی کنید خود را به جای کارمندان دیگر قرار دهید. از شما خواسته می شود انتقادپذیرتر و منطقی تر باشید و در عین حال صداقت خود را نیز حفظ کنید. مدیر محصول باید تکنیک های موفقیت محصول را پیاده کند. مدیر محصول باید میان حوزه های مختلف سازمان تعامل و ارتباط برقرار کند.همچنین باید در کنار سایر اعضای سازمان استراتژی بازاریابی را پیاده کنند.
3 . مدیر محصول باید روی نتایج تمرکز کند
همیشه سعی کنید به عنوان یک مدیر محصول گزینه های مناسب تر را برای محصول، خدمات و افرادی که مدیریت می کنید بررسی کنید. در واقع مدیر محصول با پرسش سوال برای شفاف سازی و بدست آوردن اطلاعات دقیق تنها چیزی است که در یک موقعیت لازم است. پس از آن، مدیر محصول با تمرکز می تواند به یافتن راه حل هایی که روی آنها کار می کنید بازگردد. به دنبال گزینه های قابل اجرا یا واقع بینانه برای کارگران خود باشید همچنین برای محصول یا تولید خدمات شما و پیامدهای بالقوه اقدامات را در هر صورت روشن یا بررسی کنید. مانند: اگر محصول ما به این شکل کار می کند، نتیجه چیست، یا پیامد – اگر خدمات ما فلان و فلان را انجام دهد، عواقب شرکت ما چیست؟
4 . تجزیه و تحلیل استراتژیک
نیاز هر فرآیند تصمیم گیری بخصوص مدیریت محصول، جمع آوری داده های کافی و تجزیه و تحلیل استراتژیک آنهاست. برای مدیریت محصول موثر، جمع آوری تمام داده های مربوط به مشتری و تجزیه و تحلیل این داده ها به شیوه ای کارآمد قبل از شروع هر محصولی مهم است. این مرحله دارای نکات بسیاری است که مقدار زیادی از اطلاعات مرتبط با نحوه انجام آن وجود دارد.
مشتری تمرکز اصلی شما باید باشد یعنی مشتری شما چه کسی است، چه فکری می کند، چه احساسی دارد، چه می گوید و میخواهد. به عنوان یک مدیر محصول می خواهید چه نیازی را برآورده می کنید؟ همه اطلاعاتی که جمع آوری می کنید بطور بالقوه می توانند باعث ایجاد پیروزی یا شکست شرکت شوند. همه دادهها در یک کل جمع آوری میشوند، این اطلاعات به مدیر محصول ایده ی دقیقی میدهد برای این که چه چیزی برای پاسخگویی به نیاز مشتری لازم است.
5 . تنش زدایی از وضعیت فوری به عنوان یک مدیر محصول
به عنوان یک مدیر محصول ممکن است زمان های خاصی وجود داشته باشد که مجبور شوید مخالفت و موافقت کنید. از شما خواسته میشود تا از تکنیکهای مناسب برای کاهش تنش ها در موقعیتهای خاص که معمولاً موقعیت فوری هستند، استفاده کنید. مدیریت محصول فقط مدیریت محصول نیست – مدیریت و مذاکره مداوم با دیگران است.
6 . مشتاق و انتقاد پذیر بودن مدیر محصول
یک مدیر محصول، باید مشتاق و با انگیزه باشید. شما باید به محصول خود اعتماد کامل داشته باشید. شما پاسخ سوالاتی را خواهید دانست که این محصول چگونه خواسته های مشتری را برآورده می کند و همچنین، پاسخ مزایایی که محصول شما برای مخاطبان خود ارائه می دهد را میدانید. در پایان روز، تصمیم خواهید گرفت که آیا این پروژه خاص ارزش سرمایه گذاری را دارد یا خیر. از آنجایی که مدیر محصول بر تمام جنبه های محصول نظارت دارد، تصمیم گیری ممکن است دشوار باشد. با این حال، ایجاد انگیزه در دیگران کار دشواری نخواهد بود. هنگامی که دیدگاه خود را با کارمندان به اشتراک می گذارید، انگیزه می تواند در آنها هم بوجود بیاید. یک مدیر محصول باید همیشه به دنبال فرصت هایی برای بهبود، یا افزودن کاربرد بیشتر به محصول باشد.
7 . تحقیقات بازار و درک مشتری
درک مشتری مهارت مهم برای یک مدیر محصول است . تحقیق بازار هدف فرآیند جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل بازار و شناسایی مشتریان فعلی یا بالقوه آن است. که شامل مقایسه محصولات مشابهی است که از قبل وجود دارد، مطالعه رقابت و شناسایی گروه های مشتریان هدف است. نکته مهم این است که شناخت مشتری پایه ای برای ایجاد یک محصول موفق است. 76 درصد از مصرف کنندگان انتظار دارند که شرکت ها نیازهای آنها را درک کنند. علاوه بر این، 84 درصد از شرکت هایی که بر بهبود تجربه مشتری تمرکز داشتند، افزایش درآمد را گزارش کردند.
8 .مطالعه رفتار مشتری های هدف
برای فروش و توسعه ی محصول ، مدیر محصول نیاز به درک روانشناختی و انگیزه مشتری های هدف است. که شامل دانستن شیوه تفکر و انتخاب بین گزینه های مختلف، نحوه انجام تحقیقات، نحوه تأثیرگذاری آنها از محیط اطراف، واکنش آنها به کمپین های بازاریابی و موارد دیگر است. تحقیقات بازار می تواند توسط یک شرکت انجام شود (تحقیق اولیه) یا از منابع خارج استفاده شود.
این 8 مهارت برای مدیر محصول موفق بسیار اساسی است. تمام موارد گفته شده برای مدیر محصول موفق نیازمند یک برنامه ریزی دقیق است و یکی از ابزارهای مهم و کارآمد برای مدیران محصول برنامه ریزی OKRاست. این نوع برنامه ریزی به تعیین اهداف ، وظایف اعضای تیم، بررسی نتایج قابل اندازه گیری ، مشارکت ، ترغیب اعضای تیم، مشخص بودن زمان تقریبی رسیدن به هدف از جمله موارد برنامه ریزی OKRاست. آکادمی ما با برگزاری دوره های مخصوص جهت این سبک برنامه ریزی و رسیدن به اهداف کلیدی برای مدیران محصول و ارتقا و پیشبرد مشارکت اعضای تیم زیر نظر اساتید پرسابقه کمک شایانی برای پیشبرد اهداف مدیران محصول میکند همچنین با عضویت در آکادمی ما از دوره های ویژه دیگر نیز بهره ببرید.
منابع
https://www.softwaretestinghelp.com/what-is-product-management/
https://www.altexsoft.com/blog/business/product-management-main-stages-and-product-manager-role/